suwon-fortress-view_w650
helmikuu 11, 2014
Sami Paju

Leave a Reply

 

Podcast osa 7: Epävarmuuden hallinta innovatiivisissa projekteissa

MIND-tutkimusryhmän Sami Paju kirjoitti viime vuoden lopulla gradunsa epävarmuuden hallitsemisesta innovatiivisissa projekteissa. Tässä jaksossa puhutaan epävarmuuden luonteesta ja etenkin siitä kuinka tosielämän tilanteissa emme usein tiedä mitä kaikkia mahdollisia lopputulemia jollakin tilanteella voi olla, saatika niiden todennäköisyyksiä. Tämä asettaa luonnostaan haasteita epävarmuutta sisältävien projektien hallintaan.

Suurin osa vallitsevista projektinhallinan menetelmistä pyrkii eliminoimaan epävarmuuden etukäteen suunnittelemalla, tai varautuu niihin allokoimalla ylimääräisiä resursseja ”kaiken varalta.” Nämä ovat kuitenkin tehottomia menetelmiä koska ne suhtautuvat epävarmuuteen täysin passiivisin keinoin ja pystyvät käsittelemään vain tietyn suuruisia ennustamattomia tapahtumia.

Kokeilemalla kehittäminen sen sijaan rakentuu epävarmuuden päälle: Se mahdollistaa projektisuunnitelman synnyttämisen projektin kuluessa kun pikkuhiljaa opitaan mikä on järkevin tapa viedä asioita eteenpäin. Sen lisäksi kokeilemalla kehittäminen ei lukitse projektin lopputulemaa – eli jos alkuperäinen projektin tavoite osoittautuu vääräksi, on vielä mahdollista muuttaa suuntaa ja tehdä jotain mitä asiakas oikeasti tarvitsee. Epävarmuuksien ymmärtäminen ja niiden seuraaminen projektin aikana antaa myös huomattavasti perinteisiä malleja paremman kuvan projektin etenemisestä, sekä antaa projektitiimille suuntaa siitä mihin kannattaa seuraavaksi keskittyä.

Kuuntele jakso:
Lataamalla se itsellesi mp3 tiedostona,
Suoraan nettiselaimen kautta, tai
Tilaamalla podcast ilmaiseksi iTunesista.

Seuraava jakso ilmestyy erinäisistä sattumuksista johtuen tavallista pidemmän tauon jälkeen vasta tiistaina 4.3.2014.

loading..